Bemanning bommenwerper herdacht in Zwolle

Kinderen van de basisscholen De Camperbeek en De Duyvencamp hebben vandaag bij het oorlogsmonument aan de Eikenlaan in Zwolle omgekomen soldaten uit de Tweede Wereldoorlog herdacht.

Veteranen en schoolkinderen bij het monument (RTV Oost)

Veteranen en schoolkinderen bij het monument (RTV Oost)


Het oorlogsmonument, net buiten Zwolle, staat er ter nagedachtenis aan de bemanning van een neergestorte bommenwerper B-17. Het monument is geadopteerd door de basisscholen. “Wij herdenken elk jaar, omdat het heel erg is wat er is gebeurd”, vertelt een van de leerlingen.

In de gemeente Zwolle zijn er meerdere oorlogsmonumenten geadopteerd door scholen. Jaarlijks staan deze scholen stil bij wat er gebeurd is. Bij de herdenking waren vanochtend ook oud-strijders aanwezig. “Het is belangrijk om over oorlog en vrede te vertellen”, zegt oud-soldaat Konings.

“Als de jeugd niet meekrijgt wat er in het verleden gebeurt is, dan weten ze ook niet wat ze daar nu aan te danken hebben”, zegt wethouder van As van de gemeente Zwolle.

Bron:
RTV Oost

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>