Stichting Berging Stirling W7630 biedt gemeente Echt-Susteren helpende hand (SGLO T1821A)

Door Marleen Jennissen
Short Stirling W7630 MG-M, vermeld in het verliesregister onder T1821A, crashte in de late avond van 10-9-1942 bij Abdij Lilbosch in Echt-Susteren (L). Het lukte de ervaren en gedreven 1 st. piloot F/Lt. Ron Barr DFC & Bar dit keer niet zijn crew veilig thuis te brengen. Tweemaal werd het toestel door Flak aangeschoten nog voordat het doel werd bereikt. Op de terugweg naar thuisbasis Oakington werd de Stirling vervolgens door een Duitse nachtjager neergehaald. Het lot van de crew: 2 bemanningsleden KIA,1 POW, 1 EVD en 4 MIA.

F/Lt.Ron Barr DFC & Bar en Engelse bulldog F/Lt.William Prune (Magazine cover: Roger Leivers)

F/Lt.Ron Barr DFC & Bar en Engelse bulldog F/Lt.William Prune
(Magazine cover: Roger Leivers)

Het college van B&W van de gemeente Echt-Susteren besluit in december 2014 tot niet bergen van deze bommenwerper, ondanks een positief bergingsadvies van SOVB majoor Arie Kappert.

Stichting berging Stirling W7630 onderneemt sinds 26-3-2015 tal van activiteiten om het college terug te doen komen op haar besluit.  Zover is het momenteel nog niet, maar we zijn ervan overtuigd dat dit gaat lukken! Wij hebben namelijk de  know how om de gemeente Echt- Susteren op een efficiënte manier te ondersteunen tijdens de voorbereiding, uitvoering en afronding van een bergingsproces van een bommenwerper uit WO2.

Meer informatie is te vinden op: www.stichtingbergingstirlingw7630.nl

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>