Regio Arnhem steekt extra geld in zichtbaarheid Slag om Arnhem

Arnhem, Ede, Overbetuwe en Oosterbeek steken extra geld in het zichtbaarder maken van de geschiedenis van de Slag om Arnhem in september 1944. Die trekt steeds meer belangstelling uit binnen- en buitenland.

Parachutisten landen tijdens Market Garden (@SGLO - Archive)

Parachutisten landen tijdens Market Garden (@SGLO – Archive)

Dat meldt de gemeente Arnhem woensdag.

Eerder verwachtte de regio Arnhem dat de belangstelling voor de mislukte geallieerde opmars snel zou afnemen nu bijna alle veteranen uit de Tweede Wereldoorlog dood zijn.

In Arnhem gaat in 2016 aan de Rijnkade een nieuw Airbornepaviljoen open. In de omgeving worden de plekken waar in september ’44 hard is gevochten gemarkeerd.

In de Eusebiuskerk komt een permanente expositie over de evacuatie van de regio Arnhem.

Regio
Ede werkt aan een informatiecentrum op de Ginkelse Heide, waar in 1944 tienduizenden geallieerden werden gedropt. In Driel (Overbetuwe) wordt een route uitgezet langs de plekken waar de Poolse bevrijders in 1944 zaten.

Ook in de regio Nijmegen wordt gewerkt aan meer aandacht voor de operatie Market Garden, waar de Slag om Arnhem deel van was.

 

Bron: Nu.nl 23-12-2015

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>