Liberation Route Europe

De aanleg van de Liberation Route Europe in West-Brabant en de Baronie is van start gegaan. Met 23 luisterplekken wordt hier het verloop van de bevrijding in 1944 in beeld gebracht. In West-Brabant en de Baronie bestaat de markering van deze bijzondere bevrijdingslocatie uit een object dat met één druk op de knop het pakkende verhaal laat horen.


Deze bevrijdingsroute vertelt over de Slag om de Schelde die als doel had de haven van Antwerpen voor de geallieerden vrij te maken, zodat de geallieerde troepen bevoorraad konden worden. De route laat zien hoe de – veelal Canadese en Poolse – bevrijders hebben gestreden tijdens de bevrijding in 1944 en welke impact dit had op de lokale bevolking.De volgende gemeenten maken deel uit van de Liberation Route Europe: Bergen-op-Zoom, Woensdrecht, Steenbergen, Roosendaal, Baarle-Nassau, Alphen-Chaam, Gilze-Rijen, Oosterhout, Drimmelen en Moerdijk.Later dit jaar sluiten ook de provincies Limburg en Zeeland aan bij het Nederlandse deel van de route.

Een prima idee voor een dagje of weekend weg. Meer info via: www.liberationroute.com.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>