Hulpvraag crash Stirling BF383 WP-T 90 Squadron RAF 27-04-1943

Deze hulp vraag is per abuis niet meegenomen in de laatste Bulletin, omdat de familie Boyes waarschijnlijk in april 2013 naar Nederland komt is er enige haast bij het krijgen van antwoorden op de gestelde vragen.

VRAGEN/HULP GEVRAAGD

Voor de familie Boyes ben ik op zoek naar meer informatie over de crash van Stirling BF383 “WP-T” van 90 Squadron RAF die op 27-04-1943 in de toenmalige Zuiderzee neerstortte tijdens een missie naar Duisburg. En in het bijzonder naar informatie die kan helpen bij bepalen van het lot van de vermisten, zoals bijv. hun oom, Air Gunner Sgt James Riby Boyes (zie foto). De foto is mogelijk gemaakt in Ridgewell in Essex (waar 90 Squadron toen lag) en toont Sgt Boyes (uiterst rechts) met waarschijnlijk een paar leden van zijn crew.

Air gunner Sgt James Riby Boyes uiterst rechts Stirling BF383 (foto: M. van Heijkop)

Air gunner Sgt James Riby Boyes uiterst rechts Stirling BF383 (foto: M. van Heijkop via familie Boyes)

Wie kan helpen?

Vragen waar ik op dit moment met name mee zit:

* Volgens recente informatie zou deze Stirling niet zijn neergeschoten door Ofw. Heinz Vinke (11./NJG1), zoals altijd werd gedacht, maar door Oblt. Werner Husemann (Stab/NJG1). Als dit correct is, weet iemand dan misschien meer over de carrière en levensloop van Werner Husemann?

* Is de exacte crashlocatie bekend? (Familie Boyes zou graag een krans e.d. willen leggen.)

* In 1965 zouden delen van het toestel geborgen zijn. Van de berging zouden ook foto’s gemaakt zijn die daarna o.a. gepubliceerd zouden zijn in de Flight International van (2) mei 1968. Kent iemand deze foto’s? Bestaat er ook een bergingsrapport van de Bergingsdienst van de Koninklijke Luchtmacht voor deze crash?

Bij voorbaat dank,

Marcel van Heijkop

Reageren kan naar: info@studiegroepluchtoorlog.nl

 

3 comments to Hulpvraag crash Stirling BF383 WP-T 90 Squadron RAF 27-04-1943

  • Samen met Co Maarschalkerweerd (SGLO-Lid) ben ik een boek aan het schrijven over de vliegers die op de Nieuwe Ooster begraafplaats te Amsterdam liggen. Niet alleen de gesneuvelden willen we in het boek herdenken maar ieder bemanningslid die in het desbetreffende vliegtuig was.
    Is het daarom mogelijk dat ik via u de foto krijg waarop Sgt. J.R. Boyes Staat?

    Bij voorbaat dank

    Ger Boogmans

  • Cees bakker

    Ter info: oa de website flevolanderfgoed.nl heeft aanvullende informatie.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>