Hooguit 20 veteranen naar Airborne Herdenkingen Oosterbeek

ARNHEM – Er zullen dit jaar hooguit twintig veteranen bij de herdenkingen rond de slag om Arnhem zijn. Dat verwacht Hiltje van Eck van the Arnhem 1944 Fellowship, het aanspreekpunt voor de Britse veteranen.

Herdenkingen in 2015 (@ Omroep Gelderland)

Herdenkingen in 2015 (@ Omroep Gelderland)


Het aantal oudgedienden neemt snel af zegt van Eck ‘bijna elke week is er wel een overlijdensbericht’. ¬†De Arnhemveteranen zijn inmiddels hoogbejaard, zelfs de jongste is 90-plus.

Elk jaar worden in- en rond Arnhem op diverse plaatsen de gebeurtenissen van september 1944 herdacht. Hoogtepunten zijn jaarlijks de massadropping van parachutisten op de Ginkelse Heide en de herdenkingsdienst op de Airbornebegraafplaats in Oosterbeek.

Het complete programma vindt u hier.

Vrouwen en Oorlogsgeweld

Minister Koenders van Buitenlandse Zaken, geboren en getogen Arnhemmer, is op vrijdag 16 september de belangrijkste spreker op de Bridge to the Future Conferentie over het thema ‘Vrouwen en Oorlogsgeweld’.

Diezelfde dag wordt in Arnhem voor de derde keer het muziekspektakel Bridge to the Liberation gehouden met optredens van Glennis Grace en Willeke Alberti onder begeleiding van Het Gelders Orkest.

Bron:
Omroep Gelderland

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>