Bulletin 042 Onze komende Luchtoorlog-conferentiedag

De Bestuurscommissie heeft zicht de laatste tijd druk gebogen over de organisatie van de eerst volgende bijeenkomst van onze luchtoorlog-groep. Zoals wellicht bekend is tijdens de laatste bijeenkomst, gehouden op de vliegbasis Twente, de suggestie geopperd nu eens te trachten een dag te houden op de Vliegbasis Deelen, de befaamde en beruchte Luftwaffe basis uit de Tweede Wereldoorlog, die zo zwaar werd uitgebouwd door de Duitsers. Wij hebben ons enkele malen verstaan met de mensen van Deelen en daar (ook daar alweer gelukkig…) een willig oor gevonden. We zijn nu ijverig bezig met de voorbereidingen van een nieuwe conferentiedag, waarbij ditmaal ook onze gastheren (of beter gezegd gastvrouwen, want de beide voorlichters daar zijn dames, n.l. Majoor Mieke de Langen en Sergeant 1 Marianne AriĆ«ns) hebben gesuggereerd zelf ook met een aandeel in het programma te komen; men heeft namelijk enige unieke en nog weinig of niet bekende gegevens achterhaald over Deelen in Luftwaffe gebruik. Onnodig te zeggen dat wij van de Bestuurscommissie dit aanbod met beide handen hebben aangenomen. Het belooft derhalve weer een alleszins interessant programma te worden. Aanvankelijk hebben wij gemikt op een datum in eind mei of in juni. Juni bleek echter niet mogelijk omdat de PRO van Deelen dan met vakantie is. Eerst leek dus eind mei nog wel haalbaar, maar helaas heeft dezelfde Public Relations Officier kort geleden een nogal flink auto-ongeluk gehad, waardoor ook op dit punt een streep door onze rekening moest worden gehaald. Blijft over een datum na juni. Nu weet iedereen, dat de maand juli en tegenwoordig vooral ook augustus volop vakantie maanden zijn, dus daarom richten we ons nu op de eerste zaterdag in september en dat is dan meteen 1 september a.s.

Wilt u nu al vast die datum vrij houden en in uw agenda noteren! In een volgend Bulletin volgen nadere details over deze dag.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>