93-jarige doet parachutesprong D-day over

De 93-jarige Amerikaanse oorlogsveteraan Jim Martin springt vrijdag, ondanks zijn hoge leeftijd, opnieuw uit een vliegtuig boven de Franse regio Normandiƫ.

Martin staat daarmee stil bij D-day, vrijdag 70 jaar geleden.

Het is een grote wens van Martin, die tijdens de Tweede Wereldoorlog met de 101ste airborne divisie van het Amerikaanse leger sprong. Zelf denkt hij dat hij waarschijnlijk de laatste is van die divisie die de sprong nog eens over kan doen.

Het gaat alleen niet allemaal zoals hij graag had gewild. ”Ik moet een tandemsprong doen”, zei Martin, die zelf graag alleen had gesprongen. ”Ze zijn bang dat ik gewond raak. Ik zei dat ze zich er niet druk om moeten maken. Als ik gewond raak of doodga, wat maakt het uit? Ik ben 93. Ik heb een prachtig leven gehad.”

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>