01-01-1945 (SGLO T4961) Focke Wulf Fw 190A-8 Werknr 738159 Gelbe 6

Additional information will follow in the future, in the meantime details can be found in our digital lossregister at www.verliesregister.studiegroepluchtoorlog.nl

Bulletin 041 uit maart 1979 door Dhr. J. Graas:

Ik zou u willen vragen of het mogelijk is om tijdens de eerst komende landelijke bijeenkomst van onze Bulletin-groep, de volgende film te draaien.

Het is namelijk zo, dat de regio Noord-Holland in december 1970 een berging van een Fw 190A-8 heeft verricht (door L. Melk, J. v.d. Maas en ondergetekende). Hiervan is een film gemaakt die ongeveer 45 minuten duurt.

Ik dacht hiermee iets te laten zien over de andere bezigheden die ook binnen onze groep worden gedaan. De gegevens van deze crash zijn; Fw 190A-8, piloot Fw Kilian, crashdatum 1 januari 1945 in Vreeland (Hilversum).

Het vliegtuig was afkomstig van het vliegveld Twente en had als doel het vliegveld Maldegem in Belgiƫ te beschieten en bombarderen. Binnenkort zult u ook een uitgebreid verslag over deze berging toegezonden krijgen voor plaatsing in ons blad, samengesteld door J. v.d. Maas. Bij voorbaat mijn hartelijke dank.

Noot redactie: Er zal denkelijk geen bezwaar zijn tegen deze vertoning tijdens een landelijke bijeenkomst. Maar u weet het: we zitten altijd in tijdnood; niettemin zal het doorgesproken worden in de vergadering van de Bestuurscommissie.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>